Gammel Beaune (Côte de Beaune, Joseph Drouhin 1998)

Tid til lidt vin med alder. Weekenden bød på Pinot Noir af den gamle skole nemlig Côte de Beaune, Joseph Drouhin 1998.

Côte de Beaune-distriktet, ligger som en naturlig fortsættelse af Côte de Nuits. Og strækker sig  fra Ladoix til Santenay. I alt næsten 2.900 ca. dobbelt så stort som Côte de Nuits.

De vigtigste appellationer i Côte de Beaune er: Aloxe-Corton, Corton-Charlemagne, Savigny-les-Beaune, Beaune, Pommard, Volnay, Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Santenay, Hautes-Côtes de Beaune.

Cote de Beaune (Lånt billede www.burgundyandbeyond.com )

Cote de Beaune (Lånt billede http://www.burgundyandbeyond.com )

Et af Joseph Drouhin specialiteter er deres fantastiske Beaune Premier Cru, Clos des Mouches. Clos des Mouches er med andre ord Joseph Drouhin aller bedste side og har derfor lavet en form for 2.vin. D.v.s. at man i denne “almindelige” Côte de Beaune-vin har en Beaune Premier Cru kvalitet – dog har er druerne fra unge stokke.

Côte de Beaune 1998

Côte de Beaune 1998

Joseph Drouhin, Côte de Beaune 1998 : Er eksemplet på elegant og fin Bourgogne (Beaune).  En vin som stadig havde en bordeaux/lilla farve og sødmefulde frugt, samt den mere forfinede smag modne jordbær og lettere peber noter. Jeg vil sige alt i alt godt klaret af en 15 år såkaldt almindelig Côte de Beaune.

Forhandler: H.J Hansen Vinhandel 

Pris: De nye årgange som er henholdsvis 2010 og 2011 ligger på 225,-

Hmmgodstil point: 86/100 

Skriv en kommentar